Project omschrijving

Lampjesactie Ziekenhuis Tiel

Er komt een rolstoelvriendelijke route rond het ziekenhuis in Tiel voor iedereen die prettig en verantwoord wil bewegen: patiënten, bezoekers en medewerkers. Voor deze beweegroute gaat de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland actie voeren.

Het project

De route zal 1,4 kilometer lang worden en begint bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Onderweg zijn er 16 oefeningen te doen aan de hand van stoeptegels en straatmeubilair. Met deze oefeningen traint de wandelaar balans, kracht en uithoudingsvermogen.

Om de beweegroute volledig aan te leggen en te markeren, is een bedrag van 10.000 euro nodig. Met de jaarlijkse lampjesactie wil de vriendenstichting geld bij elkaar brengen voor dit doel. De lampjesactie bestaat al een aantal jaar en is inmiddels een begrip. Bij de hoofdingang staat een corsowagen, voorzien van een lichtsnoer. Voor elke 5 euro wordt een lampje aangestoken. Meedoen kan door in het ziekenhuis een kaart in te vullen of door een donatie op www.vriendenvanzrt.nl.

Corsowagen

De lampjesactie is mede mogelijk dankzij de corsovereniging Maurik die hun wagen “Het Zwanenmeer” ter beschikking stelt. De wagen staat voor het ziekenhuis tussen 6 december 2019 en 1 maart 2020.

Het doel van de actie past in het streven van de Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland om mensen aan te zetten tot beweging. Eerder dit jaar werd een beweegroute binnen de muren van het ziekenhuis geopend. Ook zijn er twee hometrainers met beeldschermen gekomen en kunnen patiënten e-bikes lenen voor hun revalidatie.

Meedoen aan de lampjesactie

U kunt heel eenvoudig meedoen door het webformulier in te vullen.

ik doe mee >>

U kunt ook op een papieren formulier meedoen. De formulieren (folders) vindt u in de hal van het ziekenhuis. Daar staat een aanmeldzuil waar u het ingevulde formulier in kunt doen. U kunt het formulier ook downloaden: Donatiebon Lampjesactie 2019. (aan de onderzijde van deze pagina ziet u een voorbeeld).

Het ingevulde formulier per post sturen in een envelop zonder postzegel naar:
Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland
Antwoordnummer 3, 4000 VB Tiel

Donatiebon lichtjesactie 2019 pag1Donatiebon lichtjesactie 2019 pag2