LAMPJESACTIE 2021

LAMPJESACTIE VOOR COMFORTABEL ZITTEN

De jaarlijkse Lampjesactie van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland is weer begonnen. Met het ontsteken van zoveel mogelijk lichtjes in de corsowagen vóór het ziekenhuis op vrijdag 3 december 2021 hoopt de vriendenstichting geld op te halen voor extra comfortabele stoelen voor ernstig zieke mensen.

De wens voor extra comfortabele stoelen komt van de paramedische dienst van het ziekenhuis waar onder meer fysiotherapeuten werken. Zij ondersteunen en motiveren opgenomen patiënten om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Uit onderzoek blijkt dat opgenomen patiënten meer dan 80% van de dag in bed liggen zonder medische aanleiding. Vooral bij ouderen leidt dit al na een paar dagen tot vermindering van spierkracht en conditie, waardoor hun zelfstandig functioneren beperkt raakt. Een comfortabele, zachte stoel bij ieder bed daagt patiënten om meer uit bed te zijn.

Het project

Met de jaarlijkse Lampjesactie willen we geld bij elkaar brengen voor dit doel. Deze actie is mede mogelijk dankzij Corsoclub Tiel die een constructie met een hart heeft gemaakt, waarin de lichtjes komen te branden. De wagen staat voor het ziekenhuis tot 1 maart 2022. Helpt u mee om hiervan een lichtspektakel te maken?

Voor € 5 per stuk steken we voor u een lampje aan in de wagen.

Doet u mee?

Meedoen aan de lampjesactie

U kunt heel eenvoudig meedoen door het webformulier in te vullen.

ik doe mee >>
lampjesactie 2021-2022 2