Ondanks het feit dat het KNMI op 11 december 2017 code ROOD had afgegeven vanwege de hevige sneeuwval en barre weersomstandigheden werd de start van lampjes actie niet afgelast. Gelukkig waren er weer veel belangstellenden vanuit het ziekenhuis en daarbuiten aanwezig bij de officiele aftrap van de traditionele lampjesactie van de St. Vrienden. Deze keer met het thema ” Verlicht het leven van kwetsbare ouderen” in ziekenhuis Rivierenland. Dankzij inspanningen van de Corso vereniging uit Zoelen konden de eerste lampjes ontstoken worden in hun “Mooncat” ( zie ook het artikel ” Moon family” elders op deze website). De “Mooncat” was destijds een onderdeel van hun schitterende fruit-corsowagen die in sept. 2017 in een stoet van corsowagens mee reed tijdens het Tielse fruitcorso. Na afloop van dit jaarlijkse evenement werden de vruchten en diverse groenten en zaden verwijderd waardoor er uiteindelijk een kale lasconstructie overbleef. Al in november waren een aantal corsoclubleden van Zoelen avond na avond druk bezig geweest om de bijna 15.000 ledlampjes in de kat vooraf te monteren. Respect voor dit monniken werk, want de temperatuur in de schuur was wel even anders dan tijdens de zomermaanden tijdens de opbouw van de wagen!

Eveneens is het een traditie geworden, dat bij de aftrap van de actie iemand van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis samen met de voorzitter van de St. Vrienden de eerste bonnetjes doneren in de daarvoor bestemde inleverton. Op de foto links Mark Hendriks (Raad van Bestuur) en rechts Wouter de Baat, voorzitter St. Vrienden.

Ondanks de kou en de sneeuw werd de Zoelense maankat de zaterdagochtend voorafgaand aan de start van de actie vanuit Zoelen naar Tiel gebracht en vervolgens geplaatst bij de ingang van de van het ziekenhuis. Hier zou de “Mooncat” 3 maanden blijven staan om aandacht te vragen voor de lampjesactie.

Bovenstaande foto is nog wel even leuk ter herinnering. Hierop is te zien hoe de “Mooncat” corsowagen uit Zoelen in al haar pracht een enorme publiekstrekker was bij de hoofdingang van ziekenhuis Rivierenland van 18 tot 21 september 2017. Heel veel mensen, bezoekers en patiënten, maakten van dichtbij foto’s van deze kleurrijke corsowagen