Meer kleur op de IC’ is weer een stap dichterbij dankzij de opbrengst van twee publieksacties. De lampjesactie van december en de verkoop van een gedichtenbundel brachten 6.500 euro op. Met mooie natuurafbeeldingen op de muren wil Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland de witte IC-kamers opfleuren.

 De wens van het personeel op de Intensive Care is om alle ruimtes waar patiënten en familie komen, vriendelijk te laten ogen. Geen witte muren meer maar natuurfoto’s, waardoor stress en spanning minder worden. Er is een doordacht plan gemaakt, dat echter niet uit het ziekenhuisbudget betaald kan worden. Daarom zet de vriendenstichting zich ervoor in om het benodigde geld bijeen te brengen met allerlei acties.

Eén daarvan is de jaarlijkse lampjesactie. Er stond in december weer een corsowagen voor het ziekenhuis, verzorgd door Stichting 4-stromenland. Iedereen kon voor 5 euro een lichtje laten aangaan in de wagen. Deze werd speciaal voor het ziekenhuis gebouwd, nu er geen normaal corso gehouden kon worden. Daarnaast heeft Fred Eggink een deel van de opbrengst van zijn gedichtenbundel “Niet aanraken alsjeblieft” geschonken. Op 3 maart kregen de Stichting Vrienden en verpleegkundigen van de Intensive Care een cheque overhandigd.

Wouter de Baat, voorzitter van de stichting: “We zijn ongelofelijk dankbaar voor alle steun maar we zijn er nog niet. Help ons deze grote wens te realiseren en doneer via www.vriendenvanzrt.nl. Samen met uw hulp maken we het verblijf voor de meest kwetsbare patiënten in het ziekenhuis iets prettiger.”