In april 2018 ging een lang gekoesterde wens van de afdeling Spoedeisende Hulp in vervulling. In navolging van andere ziekenhuizen beschikt ziekenhuis Rivierenland, door schenking van de Stichting Vrienden, een oplaadpunt voor mobiele telefoons en iPads. Onder toeziend oog van Marc Hendriks, Raad van Bestuur, (links op de foto) onthullen Monique Grunstra, SEH arts en Wouter de Baat, voorzitter van de Stichting Vrienden de energiezuinige zuil in de centrale entree van het ziekenhuis.

Op 10 april 2018 werd in de centrale entree een mobiel oplaadpunt onthuld. Op de Spoedeisende Hulp (SEH) komen dagelijks patiënten en hun begeleiders binnen die vaak tot hun schrik ook nog eens een niet of nauwelijks opgeladen telefoon of tablet bij zich hebben. In het verleden leidde dit tot extra stress voor bezoekers en hun patiënten. Maar ook voor het SEH personeel veroorzaakte deze situatie een verhoogde werkdruk. Uit allerlei kastjes en laatjes moest n.l. in het verleden, indien aanwezig gezocht worden naar een passend snoertje. Want iedere telefoon of tablet heeft helaas een ander aansluit snoertje nodig om te kunnen opladen. Allemaal gedoe dus, wat de stress alleen maar extra deed toenemen. Vaak moet er vanaf de SEH familie gebeld worden e.d. en soms moet men lang wachten en dan is een opgeladen tablet of mobiele telefoon wel zeer welkom. Gelukkig bood de Stichting Vrienden uitkomst!

In de centrale entree, vlak bij de SEH, staat nu een mobiel oplaadpunt met daarin kastjes(lockers) waarin mijn veilig ieder willekeurig mobiel apparaat super snel kan opladen. Je legt je apparaat aan de stekker, draait het deurtje op slot, neemt het sleuteltje mee en na ongeveer 20 minuten is je telefoon of tablet gratis weer helemaal opgeladen.Deze voorziening is inmiddels in opmars bij diverse ziekenhuizen in ons land, maar ziekenhuis Rivierenland loopt hierin gelukkig voorop! Van zelf sprekend kunnen ook bezoekers en patiënten van andere afdelingen van deze voorziening gebruik maken. Kortom de stichting Vrienden geeft je letterlijk en figuurlijk nieuwe energie!