Op de ochtend waarop dit jaar de zomertijd in was gegaan (25 maart 2018) waren weer veel hardlopers en wandelaars een uur eerder opgestaan om van start te kunnen gaan, bij alweer de 7e editie van de Roel Boerma trim/wandel tocht. Alle leeftijden van jong tot oud konden zweten en vooral ook genieten van een mooie routes rondom Ziekenhuis Rivierenland. Onder het motto plaatjes zeggen meer dan woorden………….!

Het is inmiddels een mooi traditie geworden dat Inge Boerma, de weduwe van Roel, het startschot geeft bij de naar haar overleden echtgenoot genoemde trim/wandeltocht. Meer dan 200 sportievelingen, hardlopers en wandelaars verschenen op 25 maart aan de start van de 7e editie.

Jong en oud waren ruim vertegenwoordigd bij deze RB-loop. Veel leden van atletiek vereniging Astylos, maar ook lopers van Roparun team 166 van Ziekenhuis Riviereland en recreatieve wandelaars verdeelden zich op de verschillende startmomenten over de uitgezette routes. Routes voor de geoefende (hard) lopers en leuke routes voor wandelaars. Het aanbod van de diverse routes met afwijkende afstanden was dit jaar zeer divers. Het weer was ons goed gestemd en de stemming zat er al vroeg in!

Begeleiders van Roparun team 166 boden de mogelijkheid om de verzuurde spiertjes weer even lekker los te maken en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Je even lekker laten verwennen in het zonnetje!

Rond de klok van 13.00 uur waren alle lopers inmiddels onder finish banner doorgekomen en werd het tijd voor de cheque uitreiking. Wouter de Baat, voorzitter van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, mocht uit handen van Inge Boerma een mooi bedrag in ontvangst nemen, bij elkaar gelopen door de ruim 200 deelnemers. Ter nagedachtenis aan Roel Boerma en tevens zijn harte wens wordt ieder jaar een bedrag bij elkaar gelopen voor een doel dat de St. Vrienden dat jaar tot doelstelling heeft. In 2018 wordt gefundraised voor kwetsbare ouderen in genoemd ziekenhuis. Doel is om deze groeiende groep patienten meer en prettiger te kunnen laten bewegen tijdens hun ziekenhuisopname. Ruim 200 mensen kwamen hiervoor letterlijk en figuurlijk voor in beweging!

Met dank alle deelnemers en aan Astylos en Roparun-team 166 voor deze zeer geslaagde ochtend!

Alle foto’s van de Roel Boerma-loop, gemaakt door de adviseur van de St. Vrienden en mede organisator Fred Foeken, zijn hieronder gratis te downloaden vanaf deze website.

Zie ook de website van Roel Boerma www.roelboerma.nl en de website van Astylos www.astylos.nl