Project omschrijving

Op de golfbaan in Groesbeek (Het Rijk van Nijmegen) werd eind augustus de jaarlijkse Vrienden golfdag gespeeld. In totaal 14 teams speelden met elkaar het zogeheten Texas Scramble spel. Met als uiteindelijke hoofdprijs de bronzen Jan Brienen Wisselbokaal. Het team van Rabobank West Betuwe mocht de trofee uit handen van Mitza Doedens in ontvangst nemen.

Verslag van de Golfdag Stichting Vrienden 31 augustus 2018

Het is weer zover. Na vele voorbereidingen staan we op de laatste dag van augustus op de Groesbeekse golfbaan , “ Het Rijk van Nijmegen”. Ieder jaar weer een spannend moment want……doet het weer deze dag? Blijft het zonnetje ons vergezellen? Maar ook of kan iedereen er op tijd zijn, of heeft deze of gene nog zakelijke beslommeringen? Ongeveer 2 uur later ziet alles er nog steeds voorspoedig uit. Iedereen is gekomen, vertrouwde gezichten én een aantal nieuwe gezichten. Allemaal met een opgeruimd humeur. Het weer blijft volgens buienradar heerlijk en de lunch smaakt ook nog eens prima! Na een hartelijk welkomstwoord van onze voorzitter, Wouter de Baat, gaat iedereen vol goede moed de baan in. Als organisatie laten we ze dan even met rust zodat de flightgenoten met elkaar kunnen genieten van weer een mooie afslag of elkaar tips kunnen geven bij een afzwaaier.

Als het 15.00 uur is, worden we langzaam maar zeker weer actief; onze deelnemers hebben wel een drankje en wat lekkers verdiend. We gaan op pad in de golfkar en verdraaid, we komen gelukkig iedereen in de baan tegen . Intussen genietend van het uitzicht op de baan maken we een praatje, is er tijd voor een fotomoment voor onze fotograaf Fred Foeken. ( zie ook alle foto’s van voorgaande jaren op deze website). We delen drankjes en lekkers uit. Iedereen is blij ons te zien. De omstandigheden in de baan helpen ook; het is nagenoeg perfect. Een graad of 22, een heerlijk zonnetje en amper wind.

Als we iedereen hebben gezien gaan we snel weer terug. We hebben n.l. nog tweede een ronde te rijden. Als we iedereen een tweede keer tegenkomen zien we heel wat verbaasde gezichten… een broodje, een warme hamburger en ook nog garnering? Een “ sterren” hamburger op de golfbaan. Dat slaat niemand af!
Als we leeg zijn gaan we snel terug naar het clubhuis. De eerste flights komen al binnen. En hoewel het onze gasten in de baan aan niets ontbrak, moet je voor een echt lekker drankje natuurlijk in het clubhuis of op het terras zijn. Druk tellend en discussiërend over de spelvorm Texas Scramble wordt er genoten van al het lekkers.

We sluiten af met een BBQ. Lekker informeel geniet iedereen van lamskotelet en tonijn. Buiten eten kan ook nog, het blijft lekker. Tussendoor nemen we natuurlijk wel uitgebreid de tijd om de winnaars te huldigen. De prijsuitreiking is mede in handen van Phil Klop, die tevens meegeholpen heeft om deze dag tot een succes te maken. Onze Jan Brienen Wisseltrofee is dit jaar voor de flight van de Rabobank West Beuwe.

Dankzij onze prijzensponsor, Van Helden, hebben we nog een tweede wisseltrofee. Dit is de Coen Kurz trofee geworden voor de individuele winnaar van ‘Split the fairway’. De eerste winnaar is Michiel Louman. Uiteindelijk gaat iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Terwijl we afscheid nemen komt de eerste belofte binnen om volgend jaar ook mee te gaan doen met een eigen flight. Top!

We hopen in 2019 natuurlijk zoveel mogelijk deelnemers weer te mogen begroeten..Voor een volgende gezellige golfdag en uiteraard om weer het goede doel te ondersteunen. Want dat is waar deze Vrienden golfdag ten diepste om draait; het leven van onze patiënten in Ziekenhuis Rivierenland verlichten!

Hieronder een overzicht van foto’s. Om de foto’s te ‘downloaden’ naar uw PC of laptop, klikt u ‘dubbel’ op de betreffende foto. Door vervolgens de  ‘rechtermuisknop’ te gebruiken kunt u kiezen voor ‘afbeelding opslaan als’ en de foto opslaan op uw PC of laptop.