Project omschrijving

Op 5 september 2018 werd de nieuwe kinderbehandelkamer op de verbouwde spoedeisende hulp officieel in gebruik genomen. Uniek in deze kamer is de animatie op een van de muren. Het biedt kinderen afleiding op soms nare momenten. Deze animatie-voorziening werd mogelijk gemaakt door de firma Niacet uit Tiel en is verderop te bekijken!

Voor de ingebruikname van de nieuwe kinderbehandelkamer op 5 september j.l. ging op 25 april,eerder dit jaar, een cheque overhandiging door de firma Niacet vooraf. In april werd gestart met de eerste fase verbouwing van de SEH van Ziekenhuis Rivierenland. Door de hoeveelheid patiënten (18.000 per jaar!) die op de SEH behandeld worden, kwam men ernstig ruimte te kort.

In april startte men met de eerste fase van de verbouwing, de uitbreiding van een aantal nieuwe behandelkamers. Reden voor de directeur van de firma Niacet, dhr. Pieter Paul Lamers (in blauw kostuum op de foto), om bij de start van deze verbouwing, een cheque van 12.000 euro! aan te bieden aan de voorzitter van de St.Vrienden, Wouter de Baat en het hoofd van de SEH, John van Haarlem. Het genoemde bedrag werd ter besteding van een animatie op de kinderkamer aangeboden. Na het succes van een dergelijke animatie op de kinderafdeling in het ziekenhuis was de wens van de Vrienden en het SEH-team om dit ook te kunnen realiseren op de SEH.

Wist u trouwens dat er in Tiel jaarlijks rond de 4000 kinderen op de SEH behandeld worden? In het kader van maatschappelijk ondernemen was dit het moment voor Niacet, mede gezien de fantastische ervaringen op de kinderafdeling met de animatie, om de volledige financiering van deze animatie voor hun rekening te nemen.

  

Wouter de Baat (links) en Pieter Paul Lamers onthullen samen het
NIACET-bordje naast de deur van de kinderbehandelkamer op
de SEH, die daarmee officieel werd geopend.

En ook hier veel lovende woorden van ouders, blije gezichten van kinderen en medewerkers van de SEH over deze bijzondere manier van afleiding. Ziekenhuis Rivierenland is hiermee het eerste ziekenhuis in Nederland die deze voorziening op de SEH heeft!

Heel veel dank NIACET voor het mogelijk maken van deze welkome afleiding voor kinderen in soms bange tijden !!
Wanneer u op onderstaande video klikt, kunt ook u getuige zijn van deze uniek animatie op de SEH in Ziekenhuis Rivierenland.