Project omschrijving

Een hartewens van de medewerkers van de poli orthopedie ging onlangs in vervulling. Op een saaie kale lange wand, in hun wachtruimte, werd een door hun zelf uitgezochte foto opgehangen die hun werd aangeboden door de St.Vrienden.

Koraalrif voor poli Orthopedie

De medewerkers van de poli Orthopedie bedanken via deze weg de Stichting Vrienden voor hun kleurrijke foto die zij onlangs mochten ontvangen om hun poli-wachtkamer wat vrolijkheid te geven!

Het was al geruime tijd een wens van de poli-medewerkers Orthopedie om wat te doen met de saaie kale lange wand in hun wachtruimte. Eerder mochten zij van de St. Vrienden zelf uitgezochte natuurfoto’s ophangen in hun behandelkamers, die daardoor een heel andere uitstraling hebben gekregen. De reacties hier op van personeel en patiënten was reden voor een aanvraag bij de Vrienden om een grote foto voor hun wachtkamer aan te vragen. De poli-orthopedie is een zeer drukbezochte poli, waarop een drukke dagen ongeveer 100 mensen per dag ! plaatsnemen in de centrale wachtruimte van de genoemde poli. Hieronder zijn ook vaak kinderen die met hun ouders meekomen. Vandaar dat gekozen werd voor een foto van bijna 4 meter breed, waarop van alles te zien is, voor jong en oud! De keuze viel op een diepzee koraalrif met vissen en koralen in de meest fantastische kleurstellingen.

Sommigen zullen zich afvragen hoe een dergelijke foto gemaakt is, want met een onderwatercamera kun je niet dit soort foto’s maken en door een ruit van een aquarium fotograferen gaat ook niet. Het glas geeft sowieso vertekening en zelfs met een groothoeklens kun je niet dit soort onderwaterfoto’s maken.

Koraalrif

Wat is dan het geheim achter deze foto?
Natuurfotograaf Fred Foeken stond voor een dilemma en bedacht de volgend oplossing. Door diverse onderdelen van foto’s aan elkaar te monteren en te bewerken ontstond een koraalrif. Allerlei verschillende stukjes koraal werden aan elkaar verbonden en zodanig gefotoshopt dat een geheel ontstond. Toen deze zeer bewerkelijke en tijd vergende koraalachtergrond uiteindelijk klaar was konden er koraalvissen, schildpadden, zeepaardjes etc in gemonteerd worden. En zo ontstond dan uiteindelijk een niet bestaand koraalrif met hun bewoners. Als je heel goed kijkt zie je iedere keer weer nieuwe dingen in de foto.

Kortom, een mooie afleiding tijdens het wachten op de dokter of verpleegkundige in de wachtruimte van poli- Orthopedie, mogelijk gemaakt door de Vrienden. ” Want….Vrienden maken het verschil! “