Project omschrijving

FONKEL en Verlicht het leven van onze patiënten met kanker in Ziekenhuis Rivierenland.
Doneer een lampje, voor de aanschaf van elektrische fietsen, in de vlinder! De Stichting Vrienden en het Roparun-team 166 van Ziekenhuis Rivierenland spannen zich met deze lampjesactie gezamenlijk in om patiënten met kanker , die behandeld worden
met chemotherapie, ontspannen te laten bewegen.

Het krijgen van chemotherapie gaat vaak gepaard met verminderde fysieke fitheid en spierkracht en een toename in vermoeidheid. Het actief bewegen in deze kuur periode zorgt voor het meer behoud van fysieke conditie en spierkracht, vermoeidheid kan worden verminderd en het heeft een positieve invloed op het algehele welbevinden van de patiënt. Met deze lampjesactie die de toepasselijke naam “FONKEL” heeft mee gekregen (fietsen voor oncologische patiënten) hopen we voldoende geld te mogen ophalen om deze groep patiënten een elektrische fiets, tijdens hun chemotherapie periode, uit te kunnen lenen. De elektrische fietsen zullen worden voorzien van een midden motor met zeer lage trapweerstand, zodat de patiënt kan fietsen met een zo laag mogelijke inspanning.

Zo hopen wij deze groep patiënten optimaal te kunnen ondersteunen, waardoor het ook voor hen weer mogelijk wordt om in de buitenlucht te kunnen bewegen, met een zo min mogelijk krachtsinspanning.

Met de realisatie van “FONKEL” zou ziekenhuis Rivierenland het eerste ziekenhuis in Nederland zijn, die haar patiënten deze bijzondere mogelijkheid aanbiedt.

Hiervoor willen we in de beginfase 15 elektrische fietsen aanschaffen. Naast aanschaf, zijn het thuis bezorgen en ophalen bij de patiënt, onderhoud en verzekering behoorlijke kostenposten.
Om FONKEL te kunnen realiseren is er veel geld nodig, dat niet in het reguliere ziekenhuisbudget ter beschikking staat.

Van 7 december 2016 t/m 31 maart 2017 loopt deze lampjesactie in samenwerking met diverse bedrijven en instellingen en verenigingen. U helpt toch ook mee om dit goede doel te realiseren?!
Hartelijk dank voor uw FONKELende bijdrage !

Doneer nu!

Sponsors