Project omschrijving

Wist u dat de Vrienden al heel veel jaren voor de bekostiging zorgen dragen ,waardoor er iedere maand nieuwe tijdschriften op maar liefst 40 verschillende plekken in het ziekenhuis beschikbaar zijn? Nee, in Ziekenhuis Rivierenland zul je geen onhygiënische tijdschriften van enkele jaren geleden vinden, waar vele duizenden vingers reeds doorheen gebladerd zijn!

In samenwerking met de TVO (Tielse Vrijwilligers Organisatie) worden op tal van poli’s , wachtkamers, leestafels en in zogeheten huis- en familiekamers de nieuwe magazines neergelegd. Sinds kort worden ook op verpleegafdelingen iedere maand tijdschriften neergelegd. Dus geen tijdschriften uit eerdere leesmappen, maar spiksplinter nieuwe bladen, zoals bijvoorbeeld Autovisie, de Linda, Eigen Huis en vele andere bekende bladen.

Graag zetten we hier Ineke Geurts en Marjan Bergacker van de TVO-organisatie hier even in het zonnetje. Zij zorgen er n.l. al vele jaren samen voor dat de de inname en verspreiding iedere maand vlotjes verloopt. Daarnaast lopen ze eens in de 14 dagen ook alle tijdschriften plekken langs om alles netjes te leggen. Ze controleren dan gelijk of er geen ongewenste folders en reclame tussen is gestopt. Een klus waar meestal een ochtend mee gemoeid is. Voor dat de nieuwe tijdschriften (ongeveer 400!) het huis in gaan worden deze eerst nog ontdaan van losse folders en reclame materiaal. Ook krijgen alle tijdschriften een sticker waarop staat dat dit leesmateriaal wordt aangeboden door de Vrienden en of mensen ze a.u.b. niet mee naar huis willen nemen. En sinds januari 2017 zijn daar dus nu de kinder-stripboeken bijgekomen!

Ineke en Marjan, namens het bestuur van de Vrienden, patiënten en bezoekers heel veel dank voor jullie jarenlange vrijwillige inzet!