Project omschrijving

And the winner is …? Het team van ABN-AMRO Corporate Client Public mocht als eerste team de bronzen Jan Brienen Wisseltrofee mee naar huis nemen. Op 23 september j.l. werd de jaarlijkse golfdag van de Vrienden gehouden op de golfbaan in het Betuwse Zoelen. Op een stralende dag spelden de golfer het spellletje “Texas Scramble. Hieronder leest u het volledige verslag en kunt u een aantal foto’s bewonderen.

St. Vrienden Golfdag 23 september 2016

Na alle voorbereidingen was het dan weer zover; de jaarlijkse golfdag. Met een vernieuwde opzet en voor het eerst in de september na alle appelpop en corso drukte. Na een behoorlijk aantal edities met zomerse omstandigheden was het afwachten wat voor weer het nu zou zijn. Alle overpeinzingen hieromtrent bleken zeer overbodig; niet eerder was het zulk perfect golfweer. Een graadje of 22, een heerlijk zonnetje en amper wind. Het kon gewoon niet beter. En of het weer de doorslag gaf of de deelnemers zelf, zullen we nooit kunnen vaststellen, maar het was wel overduidelijk een heerlijke dag.

golf-website-1-900pix

Rond het middaguur, als de deelnemers één voor één binnendruppelen, heeft Jurgen van de catering van de golfbaan al een heerlijke lunch voor ons klaar staan. We zien veel bekende gezichten, trouwe deelnemers. Maar ook ontmoeten we nieuwe mensen en bedrijven. Gaaf!
Iedereen geniet, zo lang het kan, op het terras van de lunch voordat de strijd ontbrandt. Want hoewel het goede doel natuurlijk het belangrijkste is, wil (bijna) iedereen wel met de hoofdprijs naar huis. Double of triple bogeys zijn uit den boze want 1 flinke mispeer en je moet het nog jaren aanhoren van je flightgenoten.

Na 2 keer 9 holes zijn we zo ongeveer wel 4-5 uur verder. En hoewel het onze gasten in de baan aan niets ontbrak, moet je voor een echt lekker drankje natuurlijk in het clubhuis of op het terras zijn. Druk tellend en discussiërend over de spelvorm “Texas Scramble” wordt er genoten van al het lekkers.

golf-website-2-900pix

Voor het eerst sluiten we af met een BBQ. Wat informeler en voor onze gasten meer mogelijkheden om zelf de eindtijd te bepalen. Tussendoor nemen we natuurlijk wel uitgebreid de tijd om de winnaars te huldigen. Heel bijzonder dit jaar is de zogeheten Jan Brienen Wisseltrofee. Een mooie bronzen beeld, gemaakt door bronzkunstenaar Lothar Vigelandzoon, van een golfspeler die we ter nagedachtenis van onze grote inspirator, Jan Brienen, hebben laten maken. De eerste trofee-winnaar is het team van ABN-AMRO Corporate Clients Public.
Alle andere winnaars gaan met een voldaan gevoel en ook met fraaie prijzen naar huis. Met dank aan de firma’s Van Helden en Zijlstra Kleinmeubelen. Voor de verliezers rest niets anders dan volgend jaar terug te komen voor revanche. En uiteraard om weer het goede doel te ondersteunen. Want dat is natuurlijk van ons allemaal het echte doel; het leven van de patiënten in ziekenhuis Rivierenland verlichten!

golf-website-3-900pix