Project omschrijving

Ziekenhuis Rivierenland stimuleert bewegen

Ziekenhuis Rivierenland stimuleert bewegen.

Op donderdag 2 mei 2019 werd in Ziekenhuis Rivierenland officieel de ‘Kwiek beweegroute’ geopend. Dit dankzij een gift van de Stichting Vrienden van het ziekenhuis.

Dat bewegen gezond is voor iedereen, is geen nieuws. Ook tijdens een ziekenhuisopname is bewegen belangrijk. Zo kan functionele achteruitgang voorkomen worden. Door tijdens een ziekenhuisopname te bewegen wordt het herstel bevorderd.

Unitmanager van de verpleegafdeling AB3 waar de beweegroute onthuld werd, Jeroen van Vliet: “Alle kleine beetje helpen en we willen graag benadrukken dat je ook vanuit bed, of stoel kleine oefeningen kunt doen. Daarom is de eerste beweegroute nu op onze afdeling geopend, de patiënten op deze afdeling zijn relatief zelfstandig. We willen ze graag stimuleren zelf de regie te pakken in hun herstel!”

Wouter de Baat van de Stichting Vrienden (links op de foto): “De Kwiek Beweegroute bestaat uit duidelijke en aansprekende pictogrammen die patiënten stimuleren om te bewegen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaande bankjes en railingen, want bewegen kun je overal!”

Ingrid Wolbert, zorgmanager van het ziekenhuis (rechts op de foto) onthulde samen met een patiënt van de afdeling het eerste pictogram: “Ziekenhuis Rivierenland wil graag een senior-vriendelijk ziekenhuis zijn,  en daar past dan prima een product als dit bij!”

Kwiek beweegroute

Samen met Dhr R.Reuvers werd de KWIEK beweegroute geopend. De fietstrainer hoort bij de filosofie van meer bewegen en is ook door de Stichting Vrienden geschonken. Dhr. Reuvers kan zo de wereld over fietsen maar was het meest enthousiast over de bloesem route door de Betuwe, wat we natuurlijk heel goed begrijpen!

Kwiek beweegroute

Dank aan de vrijwilligers Ineke en Marry voor het verzorgen van de mooie openingsceremonie.