Roel Boerma Wandel- en Trimloop 2024

Op 1 april, tweede Paasdag, vond de 11e editie van de Roel Boerma Wandel- en Trimloom plaats. De loop (met afstanden tussen de 5 en 15 km), met het thema ‘samen lopen tegen kanker’ is in het leven geroepen door een verdrietige aanleiding, namelijk het overlijden van patiënt en Astylos-lid Roel Boerma. Toen bij hem eind december 2011 terminale kanker werd geconstateerd, besloot het bestuur van Astylos om Roel op een bijzondere wijze te steunen. Een sponsorloop in Tiel ter ere van hem, waarvan Roel zelf mocht bepalen naar welk goed doel de opbrengst zou gaan. En dan niet alleen voor de hardlopers, maar juist ook voor wandelaars, zodat iedereen mee kan lopen voor het goede doel. De keuze van Roel viel op de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland Tiel.

We kijken met alle deelnemers terug op een zeer geslaagde dag. In totaal haalden we maar liefst € 3.146,60 op, waarvan € 1.060 dmv een Facebook actie van Yvonne Hakkert. Een mooi bedrag, waarmee wij, Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, nieuwe projecten kunnen waarmaken die bijdragen aan een prettiger verblijf van patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis.

Bijschrift foto boven; v.l.n.r. Wendy Bosboom (Raad van Bestuur), Inge Boerma, paashaas Edwin Boekhorst (trainer Astylos), paashaas Quinty Boekhorst (jeugdlid Astylos), Evelyne de Kroon (St. Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland).

Fotograaf: Antoon Minten

roel boerma loop tiel
roel boerma loop tiel